Sulokkaan laukkujen takuu ja huolto

Sulokkaan laukkujen takuu ja huolto

Sulokkaan laukuilla on yhden vuoden takuu, joka kattaa metalliosien rikkoutumisen, laukun valmistusvirheen, lenkkien tai hihnojen rikkoutumisen.

Jos esimerkiksi metalliosa menee laukusta rikki, niin se vaihdetaan veloituksetta. Osien tulisi kestää käyttöä ja on ikävää, jos rikkoutumisia tapahtuu. Vahva, paksu nahka rasittaa lukkokehyksiä ennen kuin nahka asettuu käytössä ja joskus kehykset täytyy vaihtaa. 

Pallolukkokehyksissä pallot voidaan vaihtaa uusiin, koska ne ovat kierteillä kiinni. Monestikin Dream-laukun sisätaskusta saattaa löytyä varaosapallo. Jos satut omistamaan vielä semi-permanent kierrelukitetta (täysin kovaksi liimaantuvaa en suosittele, koska palloa ei enää voi vaihtaa, jos tarve tulee), niin lisää pieni helmi kierteeseen ennen kiinni pyörittämistä. Tällöin kierre ei pääse käytössä löystymään.

Joskus lukkokehykset vaativat lyhyen käytön jälkeen kevyttä taivuttelua, kun nahka on himpun asettunut käytössä. Laukku saattaa napsahdella auki tai kehyksen väliin tulee pieni rako. Nahka on materiaalina sellainen, että se tarvitsee "sisäänajon" vähän notkistuessaan se alkaa asettumaan ja tämän vuoksi kehyksiä saattaa joutua säätämään lyhyen käytön jälkeen. Yleensä toimenpide on nopea ja vie muutaman sekunnin. Kysy kuitenkin herkästi apua ongelmaan, jos tällaista ilmenee.

Omakustanteisen huollon piiriin kuuluu vahingonteko tai normaali kuluminen; naarmut, rypyt ja pehmeneminen kuuluvat nahan luonteeseen. Nahka muuttuu ja patinoituu käytössä (etenkin kasviparkkinahka tummenee ajan saatossa).

Vahinkoja kuitenkin voi sattua ja ei kannata empiä yhteydenotossa. Lähestulkoon kaiken pystyy korjaamaan. Ota siis rohkeasti yhteyttä. Palvelen oikein mielelläni

Yleisimpiä huoltoja ovat mattapintaisten laukkujen kovavahaus harjakoneella. Vahaus häivyttää naarmuja ja antaa tuotteelle uuden ilmeen. Laukku on taas juhlakunnossa.

Uusi tuote voi olla jäykkä, koska useat nahat ovat paksuja. Vuosien mittaan nahka hiukan vetristyy käytössä ja laukku aukeaa rennommin.

Kovassa käytössä voivat hihnat kulua loppuun ja nekin on mahdollista vaihtaa uusiin. 

Sini Hulkkonen, Sulokas

+358408296425 / sähköposti sini.hulkkonen@outlook.com

Viestiä voi laittaa myös Sulokkaan sosiaalisen median kautta: Facebook ja Instagram

Siirry Sulokkaan verkkokauppaan

Takaisin blogiin